Gullaschsuppe
Jeg fik lavet en dejlig gullaschsuppe. Den passer lige til snevejret.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/01/CF1A0D98-95A8-4E81-90B6-38F97F1BC9C3iphone_photo.jpg?resize=281%2C210)
Opskrift på gullaschsuppe:
Til 4 personer.
400-500 gram oksekød – eksempelvis en klump bov du skærer ud i tern.
1 stort løg. Hakkes fint.
1/4 knoldselleri. Hakkes i tern.
2 fed hvidløg. Hakkes fint.
3 store gulerødder. Hakkes i tern.
1 rød peberfrugt. Hakkes i tern.
2 laurbærblade.
2 dåser flåede tomater.
Ca. 2 dl kogende vand tilsat 1 oksebouillon.
1 tsk. røget paprika.
2 spsk. rosenpaprika.
Salt og peber.
Olivenolie til stegning.
Kartofler: Du kan lave kartoffelmos til, eller du kan komme kartoflerne i suppen. Jeg har i denne her suppe brugt 5 kartofler, som jeg har skåret i tern.
Dup øksekødet tørt med med et stykke køkkenrulle.
Bland den røgede paprika samt rosenpaprika i en skål, og kom det ud over kødet. Rør det lidt rundt, så det bliver fordelt i alt kødet.
Kom lidt olie i en gryde, svits løg og hvidløg. Tag det op på en tallerken og gem det til senere.
Svits/brun kødet, lidt ad gangen. Tilsæt gulerødder, kartofler og knoldselleri samt løgene.
Tilsæt de flåede tomater samt bouillonen og laurbærbladene.
Lad det små simre i 1 1/2 time, eller til kødet er mørt.
Kom peberfrugtstykkerne i suppen 5 -10 minutter før servering.
Smag til med salt og peber.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/01/AC955B8A-2A02-4936-B5FE-BC2B7743C4D6iphone_photo.jpg?resize=281%2C210)