Kartoffelsalat med ærtepesto og lækker mazarinkage

Kartoffelsalat med ærtepesto og lækker mazarinkage

I går var min veninde Heidi og hendes familie på besøg. Menuen bestod af kold kartoffelsalat med ærtepesto og en salat samt grillet laks og svinemørbrad svøbt i parmaskinke. Til dessert var der den lækreste mazarinkage med hyldeblomstcreme til, som jeg havde fundet inde på Feminas hjemmeside.

Jeg havde lavet nogle dejlige sommer drinks til de voksne. Drinksene bestod af:
4 cl gin, 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft og schweppes Tonic.
2 stk. lange skiver agurk (skrællet med en kartoffelskræller) lidt friskkværnet peber og et par isterninger.
De er stærkt vanedannende ; )


Jeg fik for nylig kartoffelsalat med ærtepesto, da jeg var ude hos min bror Allan og hans kone Michaela. Hun havde lavet en super lækker kartoffelsalat. Jeg har efterfølgende eksperimenteret lidt, og synes selv, at jeg fik lavet en rigtig god ærtepesto.

Ærtepesto.
300 gram frosne ærter.
30 gram mandler.
30 gram parmesan.
1-2 fed hvidløg.
Ca 1/2 dl eller lidt under. En god olivenolie
Salt og peber.
Tø ærterne op, og kom alle ingredienserne i en blender, men kun halvdelen af olien og blend det godt. Tilsæt mere olie som du lyster. Alt efter hvor flydende pestoen skal være. Smag til med salt og peber.


Kartoffelsalat med ærtepesto.
Nye danske kogte kartofler.
Et bundt radiser. Skåret i skiver.
Nye ærter som du bælger. Ca. 1-2 håndfulden bælgede ærter.
Ærtepesto.
Kom kartoflerne i en skål. Rør pestoen i. Rør halvdelen af radiserne og ærterne i. Pynt med resten tilsidst.

Mazarinkage med hyldeblomstcreme og bær.
Til 8-10 personer.

Bunden
250 gram revet marcipan
125 gram koldt smør, skåret i tern
2 æg
3 spsk hvedemel.

1 Springform
Lidt smør
Mandelflager .

Rør marcipanen sammen med smør. Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt. Tilsæt derefter melet. Smør springformen med lidt smør, og drys den med mandelflager. Fordel dejen i springformen. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader. I ca. 30-35 minutter. Til den er flot gylden.


Hyldeblomstcreme
4 pasteuriserede æggeblommer
40 gram sukker
1/2 spsk majsstivelse
1/2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
21/2 dl piskefløde

Pisk æggeblommer og sukker lyst.
Rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften.
Kog piskefløden op og rør den sammen med saften, og pisk den varme væske i æggeblandingen.
Hæld det tilbage i gryden, og varm cremen op under under piskning, til den tykner.
Tag fra varmen, og afkøl.

Til pynt skal du bruge.
250 gram friske jordbær, skåret i skiver
175 gram friske blåbær
50 gram hakket mørkt chokolade.

Tag nu 21/2 dl piskefløde og pisk det til skum. Vend 2-3 spsk flormelis samt korn af 1/2 vaniljestang i flødeskummet. Vend det forsigtig sammen med hyldeblomstcremen. Fordel cremen på mazarinbunden, og pynt med bær og hakket chokolade.


Min hyldeblomstcreme blev ikke helt tyk nok. Som I nok kan se på billedet, flød cremen ud, da jeg lagde frugterne på kagen. Så næste gang, jeg laver den, skal cremen koge lidt længere tid. Men den smagte fantastisk.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.