Koldhævede boller
Min datter, Frida, elsker bare de her boller om morgenen.
De er meget lette at lave.
Jeg laver dejen om aftenen og sætter dem i køleskabet natten over. Næste morgen er de lige til at lægge på en bageplade .Så bag dem. Og så er der nybagte boller.
Koldhævede boller
1/2 l koldt vand
10 g gær
2 tsk groft salt
Ca. 400 g sigtet speltmel
Ca. 350 g hvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø og birkes eller solsikkekerner til drys.
Jeg smuldrer gæren i min rørermaskine skål og tilsætter vand og derefter salt.
Derefter hælder jeg melet i lidt efter lidt. Jeg lader røremaskinen kører i 12 til 15 min. ved høj hastighed. Dejen er meget flydende. Put film på skålen og stil den i køleskabet natten over.
Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader. Hæld godt med mel på bordet og hæld dejen ud på melet.
Jeg bruger 2 dej skrabere til at samle dejen med og derefter skærer jeg bollerne ud med skraberen og putter dem på en bageplade. Pensl bollerne med det sammen pisket æg og drys evt med sesam og birkes eller solsikkekerner.
Sæt bagepladen med bollerne i ovnen. Efter 8 min sættes ovnen på 220 grader og bages færdig ca. 15 min. De skal lyde hult, når man banker på undersiden af bollen – så er de færdigbagt.