Issandwich

Issandwich

Jeg var så heldig at få lov til at plukke nogle af Mikkel og Henriettes solbær. Tak for det. Ud af dem lavede jeg de her sjove is sandwich. Den intense smag af solbær er helt fantastisk sammen med chokolade cookies.


Opskrift på solbæris:

450-500 gram solbær.
100 gram sukker.
Kom bær og sukker i en kasserolle, og lad det koge i 2-3 minutter.
Purèr bærene igennem en sigte. Lad bærene køle lidt af.
Tilsæt en lille tsk. citronsaft.
Smid kernerne i sigten ud.

I en anden skål:
3 pasteuriserede æggeblommer
50 gram sukker
1 spsk. vaniljesukker.
Pisk massen lys og luftig.

I en tredje skål pisker du 3 dl piskefløde til en let flødeskum.

Vend de purerede bær i æggemassen.
Derefter vender du flødeskummet i massen.


Hæld massen i ismaskinen.


Når isen er klar, er der flere måder at lave is sandwichene på.
1. Hæld isen i en sprøjtepose, og læg den i fryseren, til den har en fast konsistens.
Så kan du sprøjte isen ud på kagen.
Konsistensen skal være meget fast, og det kan være lidt svært.
2. Hæld isen i en bradepande/kageform, så isen er ca. 1 1/2 cm. høj.
Og stil den i fryseren, til isen er helt hård.
Så kan du med en form presse isen ud.


Opskrift på chokolade cookies:

150 g. smør.
200 g. sukker.
100 g. farin.
2 æg.
75 g. kakao.
1 1/2 tsk. nescafe. Kom det i en lille skål, og mas med til helt fint pulver med en teske.
2 tsk. vaniljesukker.
1 tsk. sukker.
1 tsk. salt.
250 g. hvedemel.
100 g. hakket mørk chokolade.

Kom sukker, farin og blødt smør i en røremaskine. Du kan også bruge en håndmikser.
Tilsæt æggene. Et af gangen. Rør det til en ens masse.
I en anden skål kommer du kakao, nescafe, vaniljesukker, salt og hvedemel.
Kom ingredienserne i æggemassen, lidt ad gangen.
Tilsæt chokoladestykkerne, og rør det til en ensartet masse.


Tag lidt dej på en ske, og form dem til en lille kugle.
Sæt kuglen på en bageplade belagt med bagepapir.
Giv kuglen et lille tryk, så den bliver lidt fladere.
Husk at lave dem ca. lige store. Så passer de bedre sammen, når du skal samle issandwichen.


Bages ved 175 grader i ca. 8 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.


Cookiesne skal være helt afkølede.
Læg isen mellem to cookies. Og tryk dem forsigtigt sammen.
Læg dem straks i fryseren.
Kan spises efter en lille time i fryseren.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *