Rabarberkompot med yoghurt og rugbrødsdrys

Rabarberkompot med yoghurt og rugbrødsdrys

Jeg lavede de her små banditter til brunch, og de var et stort hit.

Rabarberkompot med yoghurt og rugbrødsdrys:
Til ca. 8-10 personer.
Yoghurt eller skyr. Hvad du bedst kan lide.
Rabarberkompot.
Rugbrødsdrys.

Rabarberkompot:
500 g rabarber.
150 g sukker.
Korn af en vaniljestang.

Skyl rabarberne og skær dem i ca. 1-1 1/2 cm tykke.
Kom rabarberne, sukker og kornene af vaniljestangen samt selve vaniljestangen i en lille gryde.

Lad det koge ved svag varme i 10-15 min.

Lad det køle af, og tag vaniljestangen op. Den skal du ikke bruge til mere.
Stil det på køl indtil du skal bruge det. Kan sagtens laves et par dage før.

Rugbrødsdrys:
450-500 g rugbrød. Ca. En lille pakke, uden kerner.
80 g rørsukker.
20 g blødt smør. Skåret i små stykker.
1 stang vanilje.
1 tsk. kanel.
1 tsk. stødt kardemomme.

Skær kanterne af rugbrødet.
Riv rugbrødet på et rivejern, eller skær rugbrødet fint med en kniv.

Kom det revet rugbrød i en skål.
I en anden skål kommer du rørsukker, kornene af vaniljestangen, kanel og kardemomme i og rører godt rundt.
Hæld det over det revet rugbrød og rør det rundt.
Tilsæt lidt af smørret af gangen, mens du ælter det ind i rugbrødsmassen.
Hæld det ud på en bageplade belagt med bagepapir.

Bages ved en forvarmet ovn på 200 grader i 10-15 minutter. Til det bliver gyldent.

Lad det køle af, inden du kommer det i et lufttilsluttet glas.

Kom et par skefulde rabarberkompot i bunden af glasset.
Hæld forsigtigt yoghurten over.
Top yoghurten med rugbrødsdrys. Drysset skal over, lige inden du serverer det, så det er dejligt knasende.
Smager himmelsk.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Rabarberkompot med yoghurt og rugbrødsdrys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *