Fridas chokoladekage
Her kommer opskriften på Fridas ynglingschokoladekage.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/08/6ABA9474-03AD-4843-B7B4-485949648CB0iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Opskrift på Fridas chokoladekage.
100 gram god mørk chokolade.
125 gram smør.
3 æg.
200 gram sukker.
75 gram mel.
1 spsk. vaniljesukker.
1 tsk. bagepulver.
200 gram mandler.
Lidt smør til at smøre kageformen med.
Smelt chokoladen over vandbad.
Når chokoladen er smeltet, tilsættes smørret. Lad smørret smelte i chokoladen.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/08/4649DF37-3081-4B3D-A91E-2ABD3032CC55iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Lad det afkøle lidt.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør chokolademassen i.
Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/08/BBABDF61-ACE1-4F30-9D79-9056D5F0AFAAiphone_photo.jpg?resize=209%2C280)
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/08/27CD5511-8BC1-4E64-91DC-BE8F9B58643Ciphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Hak mandlerne grovt, og kom ca. 150 gram mandler i massen.
Kom massen i en smurt bageform.
Kom de sidste mandler over kagen.
Bag kagen i en forvarmet ovn på 170 grader i ca. 35 til 45 minutter. Lidt afhængig af, hvor tyk formen er.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/08/F6BFF662-E8A7-43E3-BCD1-2956B0836C1Eiphone_photo.jpg?resize=209%2C280)
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/08/14B59989-609E-441E-BCE9-ADF80C0EF729iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)