Grønkåls salat med dadler og feta
Endnu en super skøn salat.
Opskrift på Grønkåls salat med dadler og feta.
Til 4-6 personer.
5-6 blade grønkål. Riv bladene af, så stilken bliver tilbage.
1/2 lille spidskål.
1 appelsin.
6 stk dadler.
100 g. fetaost.
1 lille granatæble.
Dressing.
2 tsk. æbleeddike.
2 tsk. olivenolie.
1 tsk. flydende honning.
1 tsk. sennep.
Saften af resten af den fileteret appelsin.
Salt og peber.
Skyl grønkålen godt, og snit det fint.
Snit spidskålen fint.
Skræl appelsinen og filter den, derefter halveres appelsinstykkerne.
Skær dadlerne i små stykker.
Kom grønkål, spidskål på et fad og blad det godt.
Drys dadler, appelsinstykkerne over salaten.
Smuldr fetaosten over salaten.
Halver granatæblet og drys granatæblekerner over salaten.
Den letteste måde at få kernerne ud er at banke med en grydeske på granatæblet. Derved kan du slå kernerne ud, eller du kan presse dem ud.
Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
Hæld den over salaten inden serveringen.