Langtidsstegt oksebov med chili og chokolade
Jeg er ret vild med simremad. Når vi får simremad, er det ofte noget, jeg laver i weekenden, for så har jeg tid til at gå og hygge mig med det.
Jeg har eksperimenteret med lidt chili, chokolade og stjerneanis i retten her, og jeg synes, at det er blevet rigtig vellykket. Det syntes mine gæster heldigvis også.
Opskrift på Langtidsstegt oksebov med chili og chokolade:
1 stk. oksebov ca. 2,3 kg.
1 porrer. Groft hakkede.
3 gulerødder. Groft hakkede.
1 chili. Snit et kryds i spidsen af chilien
1 kanel. Kan undlades, hvis du synes, det bliver for Julet.
1 stjerne anis.
1 stort løg. Groft hakkede.
1 laurbærblad.
500-600 dl kogt vand.
1 ds. Flåede tomater.
90 gram mørk chokolade.
Lidt fløde.
Brun okseboven på en pande, og kom salt og peber på.
Kom alle ingredienserne i en gryde eller stegeso og sæt det i ovnen på 125 grader i 6 timer.
Når det har simret i ca. 3 timer, så tag stjerne anissen og kanelen og evt. chilien op.
Smag saucen til.
Hvis den er stærk nok, tager du chilien op, og hvis du gerne vil have lidt mere smag, lader du chilien ligge.
Når retten har simret i ca. 6 timer, tager du kødet og chilien op.
Blend grøntssags sausen, og tilsæt chokoladen og derefter lidt fløde.
Smag til med salt og peber.
Skær kødet ud i passende stykker.
Jeg serverede til retten kartoffelmos og spidskålsalat.