Macaroni and cheese
Vores DIS studerende Caroline er nu taget hjem til Florida igen.
Det har været super dejligt at blive introducere til en ny madkultur.
Her er Carolines families grundopskriften på Macaroni and cheese.
Jeg har tilført lidt kylling og grønt.
Opskrift på Macaroni and cheese.
Til et ovnfast fad.
6 dl økologisk minimælk.
2 spsk. økologisk smør.
2 spsk. majzenamel.
200-250 g. revet mozzarella ost, Gauda eller cheddarost.
150 g. revet ost til topping .
1 stor stk. kyllingebryst eller 2 små.
1/2 rød chili. Fint hakket.
4 stk. springløg. Fint hakket.
Evt. lidt cannepeber.
Salt og peber.
Kog eller steg kyllingebrysterne. Jeg kan bedst lide, når de er stegt.
Skær de stegte kyllingestykker i passende stykker.
Hak springløgne fint.
Hak chilien fint.
Kog pastaen i 5 minutter, og hæld væden fra pastaen. (Pastaen skal ikke være færdigkogt.)
Kom pastaen i en i et ildfast fad smurt med olivenolie.
Drys kyllingen, springløg samt chilien over pastaen.
Kom mælken i en kasserolle, og lun mælken.
Smelt smørret i mælken.
Tilsæt majsstivelsen, og lad mælken koge op under konstant omrøring.
Tilsæt den revne ost, og tag kasserollen af varmeblusset.
Smag sovsen til med salt og peber.
Hæld ostesovsen over pastaen, drys eventuelt lidt cayennepeber over.
Drys resten af osten over pastaen.
Kom fadet i ovnen på 175 grader i 25 minutter.