Smørristede kartofler med friske krydderurter og hasselnødder.
Smørristede kartofler hører sig sommeren til. Nyder krydderurterne er kommet frem i haven.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/05/E542B128-B99A-4A21-9BB3-9B61412DA6ABiphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Opskrift på smørristede kartofler med friske krydderurter og hasselnødder.
1 kg små kartofler.
Lidt purløg.
Lidt persille.
Lidt løvstikke
En håndfuld hasselnødder.
1/2 citron.
Salt.
En godt klat smør.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/05/0498BA60-2FD6-4D34-B90D-11B15766F34Ciphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Vask kartoflerne godt.
Kog kartoflerne. Ca. 15 minutter.
Kom kartoflerne på panden og rist dem i smørret.
Når de er ved at være ristet nok, presser du saften af den halve citron over kartoflerne.
Hak hasselnødderne groft, og kom dem på panden til kartoflerne.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/05/0CB6735D-2E1A-4B2C-A8AF-E4ACA54B97E1iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Lad nødderne stege med et øjeblik, inden du hælder kartoflerne og nødderne i en skål.
Hak krydderurterne fint, og hæld dem over kartoflerne.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/05/4569B395-76EF-41DF-BE11-6CF192CD895Biphone_photo.jpg?resize=209%2C280)