Boeuf Bourguignon
Endelig er det årstiden til simremad.
Elsker det.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/10/51F3D384-1D06-4ECD-8754-4D24A7AEF208iphone_photo.jpg?resize=640%2C640)
Opskrift på Boeuf Bourguignon
Til 4-6 personer.
Ca. 1 1/2 kg. okseklump/oksetykkam. Skæres i passende tern.
150 gram røget bacon. Skæres i tern.
250 gram. Champignon . Skæres i kvarte.
2 fed hvidløg. Hakkes fint.
1 lille løg hakkes fint.
25-30 perleløg.
500-750 ml god rødvin. Ca. 1 flaske. Nyd selv et glas, mens du står og laver mad.
1/2 porrer.
Lidt frisk timian.
Lidt persille.
2 laurbærblade.
Ca 2-3 spsk. hvedemel.
Salt og peber.
Olivenolie. Til stegning.
Brun baconen i en pande eller gryde.
Drys mel på kødet samt salt og peber, og bland det godt.
Brun kødet i en pande eller gryde af et par gange.
Jeg bruner kødet på panden og kommer det derefter i en gryde.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/10/65CD60A0-A464-4171-A419-BAE1243143C1iphone_photo.jpg?resize=640%2C640)
Svits løg og hvidløg, og kom det i gryden til kødet.
Tilsæt rødvinen og porre sat laurbærblade.
Lave en lille pakke af timian og persille. Og kom det i gryden.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/10/A3A4CF07-E75E-4FB5-8A73-CBFD8CA892E6iphone_photo.jpg?resize=640%2C640)
Lad set stå og simre med låg på i ca. 1 1/2- 2 timer, eller til det er mørt.
Ca. 10 minutter før servering, brunes champignonerne og kommes i gryden.
Perleløgne kommes også i nu.
Husk at tage krydderurter, porrer samt laurbærbladene op inden servering.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/10/5B14EE77-5AF2-4161-8DF1-920D7691D01Ciphone_photo.jpg?resize=640%2C640)
Jeg serverede rodfrugt mos til. (Kartofler, knoldselleri og gulerødder)
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2014/10/903E0270-1F04-4ED1-B761-3B77573FA3CEiphone_photo.jpg?resize=640%2C640)
Bon appetit.