Falafel
Jeg elsker falafel.
Har lavet dem nogle gange og vil nu dele opskriften med jer. De er bare super go’e.
Opskrift på falafel.
350 g kikærter.
1 stort løg.
4 fed hvidløg.
1 tsk. stødt koriander med top.
1 1/2-2 tsk. Stødt spidskommen med top.
Et bundt persille.
Salt.
Ca. 1 liter rapsolie.
Kikærterne stilles i vand dagen før, du skal bruge dem.
Kikærterne skal IKKE koges.
Kom løg, hvidløg, koriander, spidskommen, persillen med stilk, og lidt salt i en foodprocessor eller blender, og blend det godt.
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem godt med lidt koldt vand.
Hæld nu lidt af gangen de rå kikærterne i foodprocessor, så det bliver blandet godt sammen med krydderierne.
Varm olien op i en gryde.
Form med en ske dine falafler, og kom dem i olien, når den er varm. Den må ikke koge.
Kom 4-5 falafler i af gangen. Husk at vende dem i olien.
Når de er brune og sprøde tager du dem op, og lægger på et stykke køkkenrulle.
Vi spiste dem sammen med salat og pitabrød.
Super lækkert.
2 thoughts on “Falafel”
Uhmmmmm, ser lækkert ud, men har du også en god og nem opskrift på Pitabrød ? Så man ikke til hjemmelavede Falafel, skal købe færdiglavede Pitabrød. Eller er der en bager i Albertslund der har dem ? Ved nærmere eftertanke, så synes jeg ikke at jeg har set færdigbagte Pitabrød , i årevis i supermarkeder.
Hej Tina. Selvfølge kommer der en opskrift på pitabrød