Pastasalat
Nyder, at solen og varmen er over os. Vi spiste årets første aftensmad i haven. Jeg havde lavet denne dejlige pastasalat samt lækre bøffer på grillen.
Opskrift på pastasalat.
200 gram pasta.
3-4 salatblade. Jeg har her brugt Lollo Bionda.
En håndfuld frosne eller friske ærter.
1-2 avokadoer.
En stor håndfuld feta ost.
En pose pinjekerner. Ca. 30 gram.
1/2 citron.
Kog pastaen og afkøl den.
Kom de afkølede pastaer i en skål.
Rist pinjekerner på en pande, og lad dem afkøle.
Riv eller hak salatbladene lidt groft, og kom dem i skålen.
Optø de frosne ærter, og kom dem i skålen.
Skræl avokadoen, og skær den i tern. Pres lidt citronsaft over avokadoerne, så de ikke bliver mørke, og kom dem i skålen.
Kom fetaosten og pinjekerner over salaten, og rør forsigtig rundt.
Dressing:
En håndfuld friske basilikumsblade.
1 fed hvidløg.
En sjat godt olivenolie.
Salt og peber.
Hak basilikumbladene fint, og kom dem i en skål.
Tilsæt et presset hvidløg samt salt og peber.
Kom nu olivenolien i, og rør godt rundt.
Du kan eventuelt komme lidt citron saft i, hvis du lyster.