Tykkam langtidsstegt i rødvin
Mere dejligt simremad ❤️
Opskrift på tykkam langtidsstegt i rødvin.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/11/58482F48-D6AF-4316-BA8C-DEE5091C24E4iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
1 stk. tykkam. Ca. 1400 g med ben.
1/2 porre.
Rosmarinkviste.
3 håndfulde perleløg.
4 fed hvidløg. Med skrald.
2 stk. Laurbærblade.
5-6 dl rødvin.
Lidt vand ca. 1-2 dl. Så det lige dækket stegen.
1/2-1 dl fløde.
Salt og peber.
Brun tykkammen på en pande i lidt olivenolie eller smør.
Kom godt med salt og peber på stegen.
Læg stegen i en stegeso eller en støbejernsgryde.
Kom alle ingredienserne i.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/11/D1BCC918-0E0A-4E54-95D7-6E8E45A12B33iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Sæt låget på gryden, og sæt gryden ind i en forvarmet ovn på 150 grader i ca. 4 timer.
Tag derefter laurbærblade, hvidløg, porrer samt rosmarinkviste op.
Lad saucen koge lidt ind, inden du tilsætter lidt fløde.
Skær kødet lidt ud, eller lad det ligge i klumper.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/11/CA2D5C45-9A21-4972-88C7-6473144ED611iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Server kartoffelmos og lidt salat til retten.
Salaten består af finthakket spidskål, grønkål samt lidt hakkede hasselnødder.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/11/31B2DB5B-9955-4FB8-8EEB-98671668FC86iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/11/922B5AD7-77DF-43B7-893F-57237C802278iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)